Най-Сексуалните Ухания

Съществува ли аромат, способен да покори сърцето... Просто нанесете няколко капки на китките и "вземете" ума на всички представители на противоположния пол...Ако безрезервно вярвате на рекламите, то почти всеки дезодорант е способен да ви донесе този вълшебен резултат. Та дори и най-обикновения душ гел може да предизвика същия ефект и да ви направи неустоимо сексапилни в очите на останалите. Въпреки това, ароматите наистина влияят пряко на привлекателността.


Известният американски учен Алън Хърш е посветил живота си на изучаването на различните аромати и е стигнал до наистина интригуващи изводи. Резултатите от неговите изследвания показват, че определени аромати повишават сексуалното привличане. Така, например, за повечето мъже най-сексуални са ароматите лавандула и тиквен пай.

Второто място заема този на прясно-изпечени понички. Дори аромати на портокал, канела, кола и пуканки могат да повишат мъжкото сексуално желание. Така, че съблазнителките могат спокойно да ухаят на пуканки и кола, или да научат рецептата за тиквен пай.



Уханието на шоколад има вълшебно действие за женското обоняние. Ароматът на черния шоколад не само повишава либидото, но и подобрява настроението.


Интересни факти

Уханието определя избора на партньора. Всеки от нас на подсъзнателно ниво избира сексуалния си партньор по мириса. Обонянието ни подсказва, кой партньор е най-подходящ за продължаването на рода. Съществува мнението, че индивидуалния мирис на човека съдържа в себе си информация за неговото здравословно състояние и набор от гени.


Как да подберем своя аромат?

Миризмата може да съхранява спомени. С това са били наясно още древните Маи и използвали кутийки с различни ухания вместо фото албум. С помощта на ароматите, те успявали да съхранят спомените от щастливи и значими събития от живота си, и при желание отново да си ги припомнят и да преживеят емоциите от тях, като само отворят съответната кутийка и помиришат нейното съдържание. Учените смятат, че ароматите са способни да събудят живи картини в нашето въображение и предизвикат асоциативния им порядък.


Вълшебните свойства на ванилията

В парфюмерията сравнително отскоро се използва ванилия. Днес могат да се намерят стотици кремове, парфюми и душ гелове с аромат на ванилия. Това цялостно увлечение по нея никак не е случайно. Научно доказано е, че уханието на ванилия успокоява и намалява стреса. То се използва за ароматизирането на помещения и ... прогонването на комари.

Освен ванилията, някои от големите компании използват в офисите си цитрусови аромати за повишаване трудоспособността на служителите си, а също и аромат на иглолистни, за да намалят умората. Съществуват аромати, които дори са способни да влияят на покупателната способност.


Ароматът на доверието

Героят на Патрик Зюскинд от романа "Парфюмът" се опитва да завоюва всеобщите любов и доверие, като комбинира ухания и проверява тяхното въздействие на обкръжаващите. Компонентите на вълшебния парфюм, които Жан-Батист Грьонуй добавя, убиват красивите момичета. Чудовищните експерименти се увенчават с успех до там, че самият им създател става тяхна жертва.

"Парфюмът" е просто една литературна измислица, но както се оказва, ароматът на доверието съществува. Учени установиха, че хормонът окситоцин предизвиква чувство на доверие. Напълно възможно е в близко бъдеще да се появи вълшебна есенция, с помощта, на която да предизвикаме доверие у непознати...


Вижте още...